Petkim beş yılda 500 dönüm orman kuracak

Petkim, çevre yatırımlarına son 11 yılda 210 milyon lira kaynak aktardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'ye beş yılda 500 dönüm orman kazandırmayı hedefleyen şirket, şimdiye kadar 150 dönüm kurdu.

Socar Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, son iki yıldır İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran beldesinde iki tane ?Haydar Aliyev Dostluk ve Hatıra Ormanı? kurduklarını söyledi. Yavuz, 2009 yazındaki yangında kül olan bölgede, 22 binden fazla fidan dikildiğini kaydetti. Ege Orman Vakfı ile yapılan bu çalışmayı yeni alanlarla sürdürerek 350 dönüm daha orman kurmak istediklerini belirten Yavuz, Petkim lojmanlar bölgesinde bugüne kadar dikilen binlerce ağacınsa ?500 Dönüm Orman? hedefinin dışında olduğunun altını çizdi.

Petkim yarımadasındaki yatırımlar kapsamında hafriyat yaparken çevredeki kurum ve kuruluşlardan gelen destek taleplerini de değerlendirmeye çalıştıklarını aktaran Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz, şöyle konuştu: ?Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü Müdürü Sayın Halis Orhan'ın ricasıyla geçen haziran ayında Star Rafinerisi hafriyat sahasından çıkan 410 kamyon toprağı, peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarında kullanılmak üzere Yeni Şakran Cezaevi'ne teslim etmiştik. Bu hafta 720 kamyon toprak daha verdik. Biz çevreye, insana, doğaya duyarlı ve saygılı bir sanayileşmenin peşindeyiz. 30 yıldır üretim yaptığımız fabrikalarımızın hemen yanıbaşında, çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. Yaptığımız tüm projelerde ailelerimizi düşünerek hareket ediyoruz. Petkim yarımadasında kuracağımız enerji santralimizin maliyeti normal şartlarda 700 milyon dolarken çevreye yönelik dünyanın en ileri teknolojilerini kullanabilmek adına 300 milyon dolar artarak 1 milyar dolara yükseldi. Komşumuz olan tüm sanayi kuruluşlarına da çevreye yönelik sosyal sorumluluk projelerinde yarışmayı teklif ediyoruz.?

Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz da limanı, marinası ve cezaeviyle dinamik bir yapıya kavuşan beldenin en önemli eksiğinin orman olduğuna dikkat çekti. Petkim çalışanlarının 6 bin fidanlık zeytinlik kazandırdığını belirten Başkan Yorulmaz, ?2007 yılında dikilen ağaçlarımız, ilk ürünlerini vermeye başladı. Toplanan zeytinlerin üçte ikisi, Aşağı Şakran köyünün tüzel kişiliğine ait. Toplanan ürünler, belediyemizce ihale yönetmeliğine uygun olarak satılıyor ve vatandaşımıza hem sağlıklı besin hem de hizmet olarak geri dönüyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber